Biografi

Biografi

Jeanette har tävlingsdansat och representerat Sverige världen över i 12 år. Hon har SM-guld i latin och 10-dans (standard och latin) tillsammans med Alexander Svanberg och de var även med i svenska landslaget. 2013 blev hon tillsammans med Anders Jacob svenska mästare i latin . Hon har studerat dans i Sverige, England, New York och Finland.

Jeanette deltog i Eurovision Dance Contest med Danny Saucedo 2009. Under åtta säsonger har Jeanette medverkat i TV4:s största TV program Let´s Dance. Första gången, år 2008, dansade hon fram till en tredje plats med grisbonden Karl-Petter Bergvall. Jeanette dansade en kort stund med artisten Mojje år 2009 men han fick tyvärr sluta i programmet på grund av sjukdom och då hoppade artisten Niclas Wahlgren in. De tog sig till en 5:e plats. År 2012 till 2014 var hennes danspartner hästbonden Pär Ola Nyström, OS-medaljören i lerduveskytte Håkan Dahlby och fotbollslegenden Glenn Hysén. 2015 dansade Jeanette med akrobaten och barnprogramledaren Alex Hermansson. De tog sig till en 4:e plats. 2016 fick hon äran att dansa med underhållaren Nassim Al Fakir och slutade på plats 5. Åren 2012- 2016 har proffsdansarna öppnat Let´s dance med ett dansnummer och Jeanette har medverkat i alla shower. Våren 2018 dansade hon med idrottslegenden Gunde Svan. De lyckades ta sig till semifinal och var mycket nöjda med en bronsmedalj.  

Utöver detta har hon medverkat bland annat i TV programmen som Nugammalt med Filip & Fredrik på kanal5, Historieätarna på SVT, Blåsning på TV3, gästat ett antal tillfällen i TV4 Nyhetsmorgon mm. Hon är aktiv i danskompaniet Move Your Feet och har medverkat i dansikalen En dans på rosor. Under hösten 2015 och våren 2016 åkte hela ensemblen på Sverigeturné och besökte landets olika teatrar. Just nu är hon aktiv i danskompaniets senaste dansikal Dansa samba med mig. Hösten 2017 och våren 2018 åkte de på en Sverigeturné och i höst avslutas turnén på Intiman i Stockholm. 

Jeanette driver eget företag med uppdrag inom dans, event samt som konferencier.

jeanette.png